lauantai 14. marraskuuta 2009

Ehdotus leimailun "starttipaketiksi"

Helin inspiroimana ajattelin laittaa postauksen aloituspaketista. Tässä siis ne millä minä olen aloitellut, vaihtoehtoja on tietenkin tuhansia.
Mähän otin osaa lokakuussa Paperinauhassa järjestetylle leimakuvien värityskurssille, jossa kokeiltiin viidet erityyppiset värit. (näistä postaus edempänä). Tussien kanssa en oikeen päässyt sinuiksi, mutta Inktenset, kuivapastellit ja Distressit tuntui mukavilta. Distressit haluaisin, mutta ne on aika hintavia. Siksi valitsin edullisemmat vaihtoehdot näin alkuun. Jos oikein innostun, niin hankin Distressit jossain vaiheessa. :)Eli ensiksi valitaan leimasin. Alkuun kannattaa valita monikäyttöinen kuva, joka sopii moneen juhlaan. Mä valitsin enkeli-leimasimen, jota olen käyttänyt noissa joulukorteissa, synttärikorteissa ja se käy äitienpäivään, ystävänpäivään jne. Toisen leimasimen ostin siis torstaina, nallen sydämen kanssa. Se käy myös moneen. Valintaan vaikutti myös se, että leimasimet oli puupalikassa, jolloin leima on heti valmis käytettäväksi. Palikassa on myös värit, joten on helppo alkaa väritellä, kun voi katsoa vähän mallia mihin nuo varjot ja valot kuuluu.

Toisena leimasinmuste, mulla tässä VersaFine-muste, joka ei leviä vaikka sitä kuinka liottelee vedellä tai öljyllä. Värinä on ruskea Vintage Sepia, mutta sitä saa myös mustana. Ostin nuukuuksissani tuon pienen leimasintyynyn, sitä saa myös isona. Pienellä pärjää, mutta olisi silti kannattanut ottaa se isompi, helpottaisi kummasti..

Sitten paperina Accademian 200 grammainen papru. Paperin pitää olla tarpeeksi paksua, että se kestää "kastumista". Mikää tulostuspaperi ei siis käy kyseeseen. :)

Väreinä mulla oli alkuun Inktenset, jotka tuossa laatikossa. Laatikossa on 12 kynää, isompiakin eriä on. Tuossa laatikossa ei ole lainkaan mitään kasvoväriä, siksi alkuun ostin yhden kuivapastellin, joka kuvassa sinisen ja punaisen välissä. Muut kuvassa näkyvät pastellit ostin siis torstaina, ne myydään yksittäin. Inktenset ja Pastellit eroaa siinä, että Inktensejä voi levittää myös vedellä, pastelleja ei. Pastellit taas antavat voimakkaamman jäljen. Eli vedellä levityskin onnistuu, mutta paljon paremman tuloksen saa öljyllä.

Öljystä olikin jo aikaisemmin, mutta öljyn nimi siis on Painting Medium.

Kuvassa paperin päällä stumppeja, joilla voi levitellä öljyä. Mutta myös ne pumpulipuikot käy.

Noilla minä olen pärjännyt, ainahan sitä tuntuu, että voi kun olisi sitä ja tätä, mutta pikkuhiljaa. :)
Kynistä kannattaa tehdä värikartta, koska kyniin merkitty väri ei useinkaan vastaa sitä väriä mitä kynästä saadaan. Mulla on tässä kartta, jossa kaikki tällä hetkellä omistamani värit. Tämän kanssa on hyvä mennä kauppaan, niin ei tule ostettua montaa samaa kynää, kun ei sitä siellä kaupassa sitten muista, että mitä ne nyt olikaan siellä kotona. :) Kuvassa kynät siis pastelleja ja ne on aseteltu oman värinsä viereen.

Korostan vielä, että nämä on ne mitkä tuntui musta omimmalta, (ja edullisimmalta). Makuja on monia, eikä nämä välttämättä ole muiden suosikkeja, mutta toivon että postauksesta on apua aloittelijalle. Sinänsä tämä postaus oli hyvä tehdä tässä vaiheessa kun itsekin aloittelee, niin on aloitustarvikkeet hyvässä muistissa. ;)

4 kommenttia:

Heli kirjoitti...

Kiitos oikeen kauheesti tästä postauksesta. Vielä kerta lukemalla kaikki ei jäänyt mieleen mutta sitten ko asia o tutumpi kaikki tuntuukin yhtä äkkiä simmeliltä. Niinpä se aina tahtoo olla uuden aihepiirin harrastuksissa. Tuntuu ett miten mä en tätäkään tiennyt tai miten olen voinut olla ennen ilman tätäkin juttua :)
Jos sinne käsityö messuille tulee mentyä sieltä varmasti löytää näitä juttuja ja paljon muutakin. Varmasti edullisimmillakin tuotteilla pääsee hyvin alkuun. Tämä korttien tekeminen o muutoinkin aika uus juttu mulle.

Hattara kirjoitti...

Oleppa hyvä! :)
Jos oot sinne Tampereen messuille menossa, niin siellä on ainakin Paperinauhalla osasto, jossa Miia Girsen demoamassa. Miia piti silloin sen värityskurssin Seinäjoella ja on super-taitava, joten mene ihmeessä. Varmaan muitakin leimailuaiheisia näytteille-asettajia on.
Ohjeet voi kyllä alkuun tuntua vähän, että mitämitä, mutta sitten kun saa kynät, öljyt jne konkreettisesti käteen niin siinä vaiheessa viimeistään tulee ahaa-elämys. Mäkin kattelin paljon leimailuaiheisia sivuja ennen kurssia, mut sitten kurssilla asia vasta aukesi kunnolla, kun pääsi itse kokeilemaan. Ei muuta kun rohkeasti messuille kyselemään, suosittelen lämpimästi! :)

Anonyymi kirjoitti...

Nyt alkoi itseäkin kiinostaa tää leimailu, kun olit tun vaihe vaiheelta jutun nalleleimasimella laittanu! Paperiaskartelut ei aiemmin oo kauheesti napannu, mut nyt kun näin miten nuo tehdään, niin vaikuttaakin tosi mielenkiintoiselta! Että kiitosta vaan, joudun ehkä hommaamaan kans jonkinlaisen starttipaketin ;). Harmi ettei heti just nyt saa mitään tarvikkeita, kun olis into päällä...

Hattara kirjoitti...

Beth: Niin tuttua, kun inspis iskee, täytyis saada tarvikkeet heti, huomiseenkin olis ihan liian pitkä. :D