lauantai 31. tammikuuta 2009

Tunnustus Biibulta!


Sain tämmöisen ihanaisen tunnustuksen Biibulta, Kiitos ja Kumarrus!

Haluan jakaa tunnustuksen seuraaville:
- Maissille siniseen taloon
http://www.sinisentalonaarteet.blogspot.com/
- Melle ja minä tildailemassa
http://mellenjamuntildailut.blogspot.com/

torstai 29. tammikuuta 2009

Turkoosi kaulakoru


Tällainen kaulakoru valmistui viime viikolla. Siihen on myös ranneketju samalla mallilla, sydämellä koristeltuna. Tämä on tehty ihan lasihelmistä ja köyhänmiehen hopeasta. Tänään olin hopeatyökurssilla, jossa nypräsin oikean hopean kanssa. Oli taas mukavaa, sahailin Oili-ketjuun huomattavan määrän lenkkejä. Aiva tuli hiki! :)

perjantai 23. tammikuuta 2009

Tildan talossa- pussukoita


Tällaiset pussukat syntyivät juuri. Ekaa kertaa kokeilin Tildan pussukoita. Laukun haluaisin tehdä myös. Nämä pussukkaiset tulee lahjoiksi, joten ei niiden tulevista kodeista sen enempää. Nää mulle uudet Tilda-kankaat ja -nauhat on aika nameja, täytyy kyllä vääntää niistä itsellekin jotain.

keskiviikko 21. tammikuuta 2009

Kauhajoen tilda-esittelyn satoa


Kauhajoella Taitokeskuksessa järjestettiin tänään Tilda-esittely ja siellä oli ihan pakko käydä. Tapasin siellä tilda-foorumilta tutun "Maissin", siinä vasta oli iloinen nainen! :) Ja luonnollisesti mukaan tarttui tilda-kankaita vinopino ja myös nauhoja. Näistä teen ainakin puutarha-enkelin ja pussukoita. Kankaita saa jatkossakin Kauhajoelta ja sehän on megamagee asia!

Hyvän yön enkeleitä


Meinasin tehdä yhden "hyviksen". Kummasti määrä triplaantui ja nyt niitä on kolme. Pitkästä aikaa oli kiva tehdä näitä.

sunnuntai 18. tammikuuta 2009

Ranneketju kummitädille


Lupasin tehdä Fiian kummitädille ranneketjun ja teinkin. Tänään Tiuhti sen saa. Torstaina olin hopeatyökurssilla ja aloin veivata Oiliketjuun renkaita. Saas nähdä millainen kettinki siitä tulee. Kurssi oli kyllä oikein mielenkiintoinen ja odotan jo kovasti seuraavaa torstaita, että pääsen sahaamaan renkaat.

tiistai 13. tammikuuta 2009

LoveAngel ja muuta puhdetta


Sairaalasta on kotiuduttu. Sairaalassa olon aikana IibuBiibu ja Jole olivat lähettäneet mulle paketit, joista löytyi mm. tälle enkelille kruunu, hiukset ja ristit. Kiitos kaunis!!!! Enkelin viimeistelin heti tänään ja tässä hän nyt on. Piirtelin myös "hyviksen" kaavoja kankaille ja tein muutaman kortin. Kovasti suunnittelin myös ystävänpäivävaihdon kranssia, siitäkin osa on jo valmiina.

sunnuntai 4. tammikuuta 2009

BabyBornin tanttu



Oon jo kauan aikonut ommella Fiian vauvalle mekkoa. Tänään sen sitten vihdoin toteutin (Nyt kun ompelukoneen joululomakin on ohi) ja tämmöinen siitä tuli. Kangas on Eurokankaasta, maksoi 3,90 metri ihan siitä syystä että kankaan reunassa oli joku värivika. No sehän ei haittaa. Tekisi mieli tehdä Fiiallekin mekko samasta kankaasta. Ohje on kirjasta "Nuken omat vaatteet".

perjantai 2. tammikuuta 2009

Miau-hattu


Pitkän tauon jälkeen nyt blogitekstisuoni pulppuaa! :)

Tilda-foorumilla oli pipo/hattu-muoti"esitys". Siellä näin Biibun ihastuttavan kisuhatun ja pakkohan sitä oli sitten saada samanlainen. Löysin Miau-hatun ohjeen osoitteesta http://www.ullaneule.net/0106/ohjeet_miauhattu.html ja hain Novitan Huopasta kaupasta. Pikkuisen rukkasin ohjetta ja tein Fiialle sopivan hatun. Tämä taas puolestaan on mun oma! Tässä seuraa ohjeet, jotka siis ullaneuleen ohjeesta muokattu:

Lanka ja langan menekki

Novitan Huopanen. n. 150 g

Puikot

Käytin nro 10 sukkapuikkoja, mutta pyöröpuikot olisivat kyllä paremmat.

Ohje

Luo puikoille 86 s. ja neulo sileää oikeaa pyöröneuleena 60 kerrosta. Päättele silmukat kahdelta puikolta yhteen virkkuukoukulla. Näin saat siistin sauman päälliosaan. Vaihtoehtona on ommella laki yhteen neulalla ja langalla. (Niin mä tein, kun en löytänyt sitä koukkua...)

läpät

Poimi silmukat korvaläppiä varten luontikerroksesta siten, että molempiin läppiin tulee 23 s. Otsan puolelle läppien väliin jää 22 s. ja niskan puolelle 14 s.
Neulo sekä oikeilla, että nurjilla kerroksilla ensimmäinen ja viimeinen silmukka oikein (reunasilmukka). Neulo ensimmäinen, eli nurjan puolen kerros. Tee läpän jokaisella oikean puolen kerroksella kaksi kavennusta kumpaankin reunaan eli neulo reunasilmukka, tee ylivetokavennus, (nosta yksi silmukka neulomatta oikealle puikolle, neulo yksi silmukka, nosta neulomaton silmukka neulotun silmukan yli ) ja kun jäljellä on kolme silmukkaa, neulo kaksi silmukkaa oikein yhteen, neulo reunasilmukka. Nurjan puolen kerroksilla ei tehdä kavennuksia. Ylivetokavennettu, eli nurjalla puolella toiseksi viimeinen silmukka, neulotaan kiertäen nurin. Jatka kunnes silmukoita on jäljellä neljä. Neulo reunasilmukat normaalisti ja keskimmäiset 2o yht. Neulo sitten kaikki jäljellä olevat kolme silmukkaa nurin yhteen. Katkaise lanka. Tee toinen läppä samoin.

Läppien päihin pujotin n 130 cm pitkiä langanpätkiä 8 kpl ja jätin päättelystä jäävän langan yhtä pitkäksi. Tällöin sain 9 kpl lankaa, jotka letitin. Nauhoista jäi aika pitkät, mutta niin halusinkin.

Viimeistely

Päättele langan päät. Laita hattu pesukoneeseen parin kylpypyyhkeen kanssa ja pese 40 asteen normaalipesuohjelmalla pyykinpesuaineen kanssa ilman huuhteluainetta. Hienopesu ei todennäköisesti riitä huovuttamaan hattua riittävästi. Ota hattu pesukoneesta ja muotoile sitä tarvittaessa käsin venyttämällä oikean kokoiseksi. Anna kuivua. Hatun pinnan saat siistiksi ja ihanan pörröiseksi harjaamalla sitä hiusharjalla. Tällöin siitä lähtevät myös mahdolliset pyyhkeistä irronneet nukat. Jos haluat hatusta sileäpintaisemman, voit siistiä sitä varovasti kertakäyttöisellä partahöylällä.


Hyvää uutta vuotta!


Uusi vuosi, uusi blogipohja. :)

Aloitin vuoden 2009 tekemällä hyvää. Löysin viime yönä Maissin blogista http://sinisentalonaarteet.blogspot.com/ ihanan haasteen. Tänään olen sitten askarrellut vauvakortteja TAYSn vastasyntyneiden teho- ja tarkkailuosastolle. Kuvassa niistä puolet.

Tässä haaste kokonaisuudessaan ja sen "kotiosoite" ompi: http://www.taata.vuodatus.net/

24.12.2008 - 12:00

Christmas Special CardChallenge 2008

Tampereen yliopistollisen sairaalan vastasyntyneiden teho- ja tarkkailuosastolla hoidetaan vuosittain yli tuhat vauvaa. Osa näistä pienokaisista viettää osastolla useita kuukausia kasvaen ja vahvistuen ennen kotiin pääsyä. Osastolla on tapana muistaa vauvoja "syntymäpäivinä", joita osastolla vietetään kuukauden välein. Tämänkertaisena haasteena olisikin tehdä kortti vauvalle. Enkeliaiheita tulisi välttää, koska tällaisella osastolla enkeleillä on valitettavasti hyvin erilainen merkitys. Vaikka kuinka toivomme suojelusenkeleitä jokaisen keskoskaapin ja vauvankopan viereen, poistuu osa pikkuisista oikeiksi enkeleiksi.

Lisähaaste: Halutessasi voit lähettää kortin suoraan osastolle, jolloin joku pikkuisista saa sen syntymäpäivänään. Korttinsa osastolle lähettäneiden kesken arvotaan pieni yllätyspalkinto. Laitathan kortin mukana yhteystietosi erillisellä lapulla niin palkinto voidaan lähettää voittajalle. Yllätyspalkinto arvotaan 9.1.2009. Tämän jälkeenkin kortteja voi vielä osastolle lähettää, mutta ne eivät osallistu yllätyspalkinnon arvontaan.

Kortit voi lähettää osoitteella:
Paula Majuri
TAYS, VTO/L05
PL 2000
33521 Tampere